Regne Unit – Mesures adoptades (a 25 de març de 2020).

Mesures adoptades:

  • El Banc d’Anglaterra a emès una reducció del tipus d’interès al 0,1%, una setmana després d’haver fet ja una reducció d’emergència que l’havia baixat la meitat d’un punt percentual a 0,25%.
  • El Cap de la Tresoreria britànic ha anunciat un paquet de mesures de 30 bilions de lliures dissenyat per ajudar a l’economia mentre fa front al brot de coronavirus.
  • El Chancellor of the Exchequer ha anunciat que el govern proporcionarà els recursos necessaris al Servei Nacional de Salut per tal de frenar el brot. També ha anunciat que la baixa remunerada per malaltia s’aplicarà a qualsevol persona que s’hagi d’aïllar, independentment de si presenta símptomes o no.
  • El Banc d’Anglaterra ha anunciat també un nou esquema de finançament a termini amb incentius addicionals per a les PIMES (TFSME), finançat per l’emissió de reserves del Banc Central.
  • TFSME: durant els següents 12 mesos, oferirà un finançament de quatre anys de un mínim del 5% de les existències de préstecs de l’economia real dels participants a tipus d’interès propers o molt propers al tipus bancari. Hi haurà fons addicionals disponibles per als bancs que augmentin els préstecs, especialment a les PIMES. L’experiència del Pla de finançament a termini llançat el 2016 suggereix que el TFSME podria proporcionar més de 100 mil milions de lliures de finançament a termini.

Per a més informació feu clic aquí, aquí, aquí i aquí.