Declaració de la vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, sobre un projecte de proposta de marc temporal d’ajudes estatals per donar suport l’economia en el context de l’brot de COVID-19 (17 de març 2020)

La Comissió Europea va enviar ahir a la nit als Estats membres, per a la consulta, un projecte de proposta de marc temporal d’ajudes estatals per donar suport a l’economia davant el brot de COVID-19, basat en l’article 107 , apartat 3, lletra b), de l’TFUE per posar remei a una greu pertorbació en l’economia de la UE


La gestió de les repercussions econòmiques de l’brot de COVID-19 requereix una actuació decidida. Hem d’actuar amb rapidesa i de manera coordinada. Les normes sobre ajudes estatals de la UE proporcionen als Estats membres una sèrie d’eines per a adoptar mesures ràpides i eficaces. Tenim dos objectius comuns: En primer lloc, que les empreses tinguin la liquiditat necessària per mantenir les seves activitats, o, si cal, per congelar-les temporalment, i que l’ajuda arribi a les empreses que ho necessitin. En segon lloc, el suport a les empreses en un Estat membre no soscava la unitat que Europa necessita, especialment en una situació de crisi. Hem de poder confiar en el mercat únic europeu per ajudar a la nostra economia a resistir a aquesta epidèmia i a recuperar-se més endavant.

La declaració completa està disponible en línia.